Ontzorging woningeigenaren

Wil je energie besparen, of helemaal van het gas af. Maar weet je niet waar te beginnen en zie je op tegen al dat geregel en gedoe. KempenDuurzaam (een onderdeel van de vereniging KempenEnergie) biedt nu ook een ontzorgingstraject aan.

Een onafhankelijke energieadviseur bekijkt de mogelijkheden om je huis energiezuiniger en duurzamer te maken. Per aspect worden mogelijkheden aangedragen om de woning te verbeteren, inclusief kostenindicatie en mogelijke subsidies. Adviezen gebeuren op basis van jouw woonwensen en budget. Uiteindelijk heb je een helder overzicht met stappenplan om jouw woonhuis te verduurzamen. We noemen dit een Persoonlijk Energieplan.

Hiermee kun je zelf aan de slag gaan. Maar dat kun je ook samen met de energieadviseur doen. Die kan voor jou offertes aanvragen en beoordelen. Hij kan een planning maken van de werkzaamheden en een oogje in het zeil houden tijdens de uitvoering. Ook bij het aanvragen van subsidies kan hij helpen.

De energieadviseur werkt niet gratis. Een Persoonlijk Energieplan kost €800 (excl. btw). Voor de begeleiding wordt per uur betaald. Sommige gemeentes nemen hiervan een deel voor hun rekening.

Heb je vragen neem dan contact op via natalie.buijs@kempenduurzaam.nl. Of meld je meteen aan voor een afspraak via: kempenduurzaam.nl/energieplan.

Heb je je al aangemeld? Vul dan hier de vragenlijst in over jouw woning.

Aanvraag Persoonlijk Energieplan