Terugblik informatieavond over warmtepompen in Reusel

Op 19 mei werd in cultureel centrum de Kei in Reusel de Mierden een avond georganiseerd om inwoners van de gemeente meer te vertellen over de hybride warmtepomp en ook te zien of er voldoende belangstelling zou zijn voor een project om samen met elkaar over te stappen op deze duurzame energie maatregel.
Gert van den Oosterkamp, bestuurslid van KempenEnergie, opende de avond met een toelichting op de landelijke klimaatdoelen en de daarvan afgeleide Transitievisie Warmte van de gemeente. Vervolgens deed Marco van Laarhoven, EnergieGids van KempenEnergie, uitvoerig uit de doeken hoe een hybride warmtepomp werkt en wat de voordelen zijn als je overstapt. Vervolgens werd in gegaan op het project van de collectieve inkoop van een hybride warmtepomp en de realisatie van installatie. Van de ongeveer 40 aanwezigen, tekende meer als de helft in als belangstellende om aan het project deel te nemen. Een succesvolle avond dus!
Als je interesse hebt om aan het project mee te doen en je woont in Reusel de Mierden, dan kun je je nog tot 1 juli aanmelden door een email te sturen aan info@kempenduurzaam.nl. Deze nieuw opgerichte coöperatie gaat de collectieve inkoop en realisatie begeleiden.

De presentatie is ook  hier te bekijken.